ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΥΠΩΣΗΣ DTG

ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΥΠΩΣΗΣ DTG

ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΥΠΩΣΗΣ DTG

calendar_today18/04/2021

Πώς λειτουργεί η εκτύπωση DTG (απευθείας στο ύφασμα)

Σε αντίθεση με την παραδοσιακή μέθοδο της μεταξοτυπίας, η εκτύπωση DTG μπορεί να δώσει άριστο αποτέλεσμα και σε φωτογραφικά θέματα, η οποία εγγυάται την ποιότητα εκτύπωσης και αντοχής στο χρόνο. Ακόμα και η μέθοδος της θερμομεταφοράς με βυνίλιο υπολείπεται της μεθόδου DTG διότι δεν δίνει την αντοχή στο χρόνο, και δεν αφήνει το σώμα να αναπνέει.  

Στην εκτύπωση DTG ένα έτοιμο προς εκτύπωση ύφασμα φορτώνεται σε μια πλάκα η οποία θα κρατήσει επίπεδη και ατσαλάκωτη την επιφάνεια εκτύπωσης, ενώ οι inkjet κεφαλές κινούνται όπως σε έναν παραδοσιακό εκτυπωτή για να ψεκάσουν τα σταγονίδια μελάνης. Η τοποθέτηση των σταγονιδίων μελάνης καθορίζεται από το αρχείο εκτύπωσης που έχει δημιουργηθεί από το RIP software που παρέχεται μαζί με τον εκτυπωτή Epson.

Υπάρχουν πολλαπλά σχήματα και μεγέθη από διαθέσιμες «πλάκες» για προϊόντα προς εκτύπωση, όπως είναι τα βρεφικά ρούχα, τα μανίκια t-shirt - φούτερ κ.α.  Ανάλογα με τον τύπο του μοντέλου DTG που χρησιμοποιείται, το ρούχο πρέπει να τοποθετηθεί σε μια πρέσα θερμότητας ή σε στεγνωτήριο για να στεγνώσουν τα μελάνια. Πολλοί εκτυπωτές DTG προϋποθέτουν τη χρήση προ-επεξεργασμένων ενδυμάτων για οποιοδήποτε σχέδιο χρησιμοποιεί λευκό μελάνι. Οι προ-επεξεργασμένες λύσεις βελτιστοποιούν την επικόλληση μελανιού και εξασφαλίζουν πως τα μελάνια δεν θα ξεθωριάσουν με το πλύσιμο.

Η Epson με τον πρώτο εκτυπωτή απευθείας εκτύπωσης σε είδη ένδυσης (DTG)  προσφέρει ένα ολοκληρωμένο πακέτο σχεδίασης και εκτύπωσης σε ύφασμα. Τα μελάνια UltraChrome DG της Epson έχουν διακριθεί με πιστοποίηση Eco Passport1 από την OEKO-TEX® και αποτελούν μια εξαιρετική λύση για λαμπρό αποτέλεσμα στις εκτυπώσεις με μέγιστη διάρκεια στο χρόνο, και στα πλυσίματα.

To yellowbug.gr χρησιμοποιεί cookies για να εξασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας και τη σωστή λειτουργία του ιστότοπου. Μπορείτε ανά πάσα στιγμή να ελέγχετε τα προσωπικά σας δεδομένα στην ενότητα "Ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΜΟΥ" > GDPR/Εργαλεία, και για να δείτε επιπλέον πληροφορίες στην ενότητα "ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ" > Πολιτική Απορρήτου.
Αποδοχή